Nederlandslimbereikbaar

REGIO'S

MRDH

Moves geeft invulling aan Mobility as a Service (MaaS). Keuzevrijheid en gemak voor reizigers staat voorop. Moves leidt verschillende soorten reizigers van deur tot deur en biedt handige combinatie van vervoermiddelen. Vrijheid, gemak en duurzaamheid. Je plant, reserveert, boekt en betaalt alles met een app. Lekker overzichtelijk en digitaal. Zo helpt Moves elke dag reizigers, ZZP-ers, werknemers en werkgevers op weg. Tegelijk zorgen we er samen voor dat onze steden schoon en bereikbaar blijven. Het ideale pilotgebied hiervoor is Rotterdam / Den Haag, al zijn de apps natuurlijk landelijk te gebruiken. Reizigers hebben de keuze uit drie apps, Moves, 9292 Moves en Tranzer.

AMSTERDAM ZUIDAS

De Amsterdamse Zuidas is met twee stations, diverse metrolijnen en de ringweg A10 in het hart en Schiphol in de nabijheid een aantrekkelijke plek voor het bedrijfsleven, gebruikers en bewoners. Met de groei van het gebied is het voor de gemeente van groot belang op een zo duurzaam mogelijke wijze bereikbaar te blijven. Daarom is het belangrijk dat we zo min mogelijk met de auto komen en zo veel mogelijk reizen buiten de spits. De Amaze app maakt flexibel reizen eenvoudig, biedt keuzevrijheid voor meerdere vervoersmiddelen en stimuleert reizen buiten de spits. Primaire focus is de zakelijke reiziger maar de dienst is nu al te gebruiken door alle reizigers in en buiten de Amsterdamse regio.

EINDHOVEN

Gemeente Eindhoven, ASML en Brainport Development sloten eind 2019 een samenwerkingsovereenkomst met Turnn met als doel het stimuleren van duurzaam en slim reizen. De Turnn app maakt het mogelijk om met één druk op de knop een reis te plannen, boeken en betalen voor alle vervoerders in en rondom Eindhoven. Zo houden wij onze regio goed bereikbaar.

GRONINGEN - DRENTHE

Op weg naar duurzame mobiliteit in Drenthe en Groningen.
Iedereen in Groningen en Drenthe moet gebruik kunnen maken van duurzaam vervoer, of je nu in een stad, dorp of buiten woont. Om dat te realiseren, hebben de provincies Groningen en Drenthe Arriva Nederland de opdracht gegeven een gebruiksvriendelijke reisdienst te ontwikkelen in de vorm van een app. Met bijvoorbeeld een deelfiets of deelauto krijgt de reiziger een reisadvies van deur tot deur. Wmo- en Hubtaxi worden opgenomen in de reisdienst die ook te gebruiken is door mensen in een rolstoel of slechtzienden. De provincies werken hierin samen met OV Bureau Groningen Drenthe en GR Publiek Vervoer.

LIMBURG

Voor de Provincie Limburg, in samenwerking met Ministerie en Zuid-Limburg Bereikbaar, is het belangrijkste doel om het reizen met één app, makkelijker te maken en duurzame mobiliteit te stimuleren voor reizigers en werkgevers. Hierbij is de mogelijkheid om ook grensoverschrijdende reizen te kunnen plannen, boeken en betalen voor Limburg als grensprovincie belangrijk.

Met Glimble by Arriva heeft Limburg een app waarin je je reis van deur tot deur met OV, eigen vervoer en deelvervoer, kunt plannen, boeken en betalen in Limburg, in Nederland en zelfs van en naar België en Duitsland.

UTRECHT

Utrecht groeit heel hard. Dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid en de leefbaarheid. De auto is niet altijd de snelste of goedkoopste manier om ergens te komen. Met de Gaiyo-app kunnen onze inwoners voor iedere reis opnieuw de beste keuze maken. Daar ontzorgen we ze bij, want ze kunnen alle soorten vervoer plannen, boeken en betalen via die ene app. Gaiyo. Met onze pilot in de grootste Vinexwijk van Nederland (Leidsche Rijn) willen we leren hoe MaaS kan bijdragen aan een nieuwe manieren van mobiliteit.

TWENTE

De provincie Overijssel en acht gemeenten zijn mede-initiatiefnemers van de ontwikkeling van de app Goan! Deze partijen zien het als hun taak om voor álle inwoners, tegen aanvaardbare kosten vervoer te organiseren. Kwetsbare doelgroepen zoals Wmo-reizigers verdienen daarbij speciale aandacht. Voor hen is er momenteel onvoldoende betaalbaar en toegankelijk vervoer. Twente kenmerkt zich door zowel stedelijk als landelijk gebied met verschillende mobiliteitsbehoeften.